Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama Arjantinli genç girişimcilerle buluştu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Obama Arjantinli genç girişimcilerle buluştu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Obama, Buenos Aires’teki bir kültür merkezinde Arjantinli genç girişimcilerle bir araya geldi.

ABD Başkanı Barack Obama, bugün başladığı Arjantin temasları kapsamında, başkent Buenos Aires’teki Usina del Arte Kültür Merkezi’nde Arjantinli genç girişimcilerle buluştu.

Gençlerin çeşitli konulardaki sorularını yanıtlayan Obama, araştırmacıların Zika virüsünün teşhisi için bir aletin geliştirileceğini, bu şekilde kimsenin hastalığa yakalanmayacağı konusunda iyimser olduğunu belirtti. 

Latin Amerika’da yayılmaya devam eden Zika virüsünün izolasyonuna karşı durarak ülkelerin birlikte çalışması gerektiğini vurgulayan Obama, artık herkesin seyahat etmesi nedeniyle hastalıkların kontrol edilmesinin güçlüğüne işaret etti.

“Tek devletli çözüme inanmıyorum”
Obama, Filistin ve İsrail arasındaki soruna dair iki taraftan liderleri içeren iki uluslu bir devletin mümkün olup olmadığına ilişkin bir soruyu cevaplandırırken, “Tek devletli çözüme inanmıyorum” ifadesini kullandı.

Yahudiler ve Filistinliler arasında büyük bir güvensizlik olduğunu belirten Obama, bu nedenle tek devletli bir çözüm ya da bölünmüş bir hükümetin istikrarlı olmayacağını dile getirdi. Obama, kendi döneminde çözümün bulunamayacağını anlatarak, 60 yıldır devam eden bir çatışmanın gelecek 9 ayda çözülemeyeceğini kaydetti.

“Gelecekle yüzleşmek için birlikte çalışmalıyız”
Bilim ve kültür alanında Arjantin ve ABD arasındaki işbirliği olanaklarını “limitsiz” olarak niteleyen ABD Başkanı, “Gelecekle yüzleşmek için birlikte çalışmalıyız” diye konuştu.

Öğle saatlerinde Devlet Başkanı Mauricio Macri ile Casa Rosada’da bir araya gelen Obama, mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenlemişti.

Obama, Usina del Arte Kültür Merkezi’ndeki programından önce de Buenos Aires Metropolitan Katedrali’nde Latin Amerika halklarının İspanyollar karşısında bağımsızlık kazanmasında büyük rolü olan Arjantinli General Juan Jose de San Martin‘in mozolesine çelenk koymuştu.

Obama’nın, akşam saatlerinde Macri tarafından Kirchner Kültür Merkezi’nde onuruna verilen ve hakimler, parlamenterler, valiler, sendikacılar, sporcular ile medyadan 400 ismin davetli olduğu yemeğe katılacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...