Flaş iddia! "Türkiye Belçika'yı bilgilendirmişti"

Düzenleyen: / Kaynak: Milliyet
Flaş iddia! "Türkiye Belçika'yı bilgilendirmişti"

DÜNYA Haberleri  / Milliyet

ABD’nin gizli dinleme faaliyetlerini ifşa eden eski NSA çalışanı Edward Snowden, Brüksel’de en az 31 kişinin öldüğü terör saldırılarının istihbarat servislerinin çabasıyla engellenebileceğini söyledi.

Edward Snowden, Rusya’dan Arizona Üniversitesi’ndeki bir toplantıya telekonferans yoluyla bağlanarak yaptığı konuşmada, “Brüksel saldırıları geleneksel istihbarat yöntemleriyle engellenebilirdi. Kaynaklar yanlış kullanıldı. Her şeyi topladığında elinde hiçbir şey olmuyor ve bir yere odaklanmıyorsun” dedi.

‘TÜRKİYE BELÇİKA’YI BİLGİLENDİRMİŞTİ’

Sputnik'in haberine göre Türkiye’nin Belçika hükümetini daha önce saldırganlar konusunda bilgilendirdiği yönündeki haberlere de değinen Snowden, benzer bir durumun 2013’teki Boston saldırıları öncesinde de yaşandığını, Rusya’nın ABD’yi saldırgan Tsarnaev kardeşler konusunda bilgilendirmesine rağmen ABD’nin bu konuda gerekli adımı atmadığını belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Milliyet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...