'Dağlık Karabağ'daki çatışmaları endişeyle izliyorum'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Dağlık Karabağ'daki çatışmaları endişeyle izliyorum'

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, 12 Azerbaycan askerinin hayatını kaybettiği işgal altındaki Dağlık Karabağ'daki çatışmaları endişeyle izlediğini bildirdi.

Jagland, yaptığı yazılı açıklamada, Yukarı Karabağ'daki çatışma bölgesinde düşmanlıkların artmasını endişe ve korkuyla izlediğini belirtti.

Thorbjorn Jagland, "Avrupa Konseyi, iki taraftan da daha fazla sivil insanın ölümüne yol açmaktan ve şiddeti daha ileriye taşımaktan öteye gitmeyecek, bu tamamen gereksiz kan dökümüne son verilmesi talep eder.'' ifadesini kullandı.

Azerbaycan ve Ermenistan'ın Avrupa Konseyi üyesi olduğuna işaret eden Jagland, ''Tarafların, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin güvencesinde olan yaşama hakkının korunmasını garanti etmelerini ve ateşkese saygı gösterip müzakereleri yeniden başlatmalarını istiyorum. Bu zorunlu bir insani konu.'' değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...