Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Panama kayıtları' medyaya servis edildi

Düzenleyen: / Kaynak: NTV
'Panama kayıtları' medyaya servis edildi

DÜNYA Haberleri  / NTV

Dünyanın gizliliğe verdiği önemle bilinen hukuk firmalarından Panamalı Moses Fonseka’ya ait olduğu iddia edilen 11 milyon belge sızdırıldı.

Belgelerde dünya liderleri ve ünlülerin, vergi kaçırmak ve para aklamak için hangi yollara başvurduğuna ait kanıtlar olduğu bildiriliyor. Panama merkezli hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait yaklaşık 11 milyon sayfalık doküman “Panama kayıtları” adı altında medyaya servis edildi.

Belgelerde kimisi halen görevde olan 72 devlet liderinin ismi yer alıyor. O liderlerden biri Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin. Putin'e çevresindeki bazı isimlerin 1 milyar dolar aklayan bir Rus bankasıyla yakın ilişkilerinden söz ediliyor. Belgelerde adı geçen diğer ünlü isimlerden bazıları, Mısır'ın eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, öldürülen Libya lideri Muammer Kaddafi ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad.

Panama belgeleri önce bir Alman gazetesiyle, ardından 78 ülkeden 107 ayrı medya kuruluşuyla paylaşıldı. Ancak sızdıranın kim olduğu belli değil.

Belgeler, Panamalı hukuk firmasının, müşterilerinin para aklamasına, ambargoları delmesine ve vergi kaçırmasına yardımcı olduğunu gösteriyor. Firma yetkilileri ise 40 yıldır faaliyet gösterdiğini ve bugüne kadar herhangi bir illegal iş yapmadığını söylüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...