'Türk ve Müslüman dünyasının en güçlü kalesi Türkiye'dir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Türk ve Müslüman dünyasının en güçlü kalesi Türkiye'dir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Türk ve Müslüman dünyasının en güçlü kalesi Türkiye'dir. Bu çökerse ya da zayıflarsa Türk dünyası zayıflar, Müslüman dünyası hepten gider." dedi.

Azerbaycan'da da 12 askerin şehit edildiğini hatırlatan Paşayeva, son günlerde Azerbaycan ve Türkiye'nin canının çok yandığını ifade ederek, "Tüm dünyanın tanıdığı Azerbaycan toprakları, Ermenistan tarafından işgal altındadır. Ermenistan'ın işgal ettiği topraklarda durmasına izin vermeyeceğiz." diye konuştu.

Türkiye üzerinde oynanan oyunun görülmesi gerektiğine dikkat çeken Paşayeva, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk ve Müslüman dünyasının en güçlü kalesi Türkiye'dir. Bu çökerse ya da zayıflarsa Türk dünyası zayıflar, Müslüman dünyası hepten gider. O yüzden gençlere söylüyorum. Ön tarafta gözükenler terör örgütleridir. Siz bir de işin arka kısmına bakın. Bu terör örgütlerine para verenleri, silah verenleri, politik destek verenleri, çadır kurmasına göz yumanları da görmemiz gerekir."

'Azerbaycan halkı topraklarının işgalini beklemeyecek'

Paşayeva Hocalı Hatıra Ormanı'na fidan dikim töreninde de gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Minsk Grubu'nu eleştiren Paşeyeva, "Ermenistan'a hiçbir baskı yapmadılar. Bu aynı zamanda bir mesajdı. Azerbaycan halkı, Azerbaycan devleti oturup 10 yıllarca topraklarının işgalde kalmasını beklemeyecek. Bizim devletimizin de tüm dünya devletleri gibi hakları var" diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...