Panama Başkanı'ndan 'Panama belgeleri' için işbirliği vurgusu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Panama Başkanı'ndan 'Panama belgeleri' için işbirliği vurgusu

DÜNYA Haberleri  / AA

Panama'nın Devlet Başkanı Varela, ülkesindeki offshore şirketleriyle ilgili bilgilerin sızdırılmasının ardından açılacak tüm soruşturmalar için "güçlü bir şekilde" işbirliği yapacaklarını açıkladı.

Orta Amerika ülkelerinden Panama'nın Devlet Başkanı Juan Carlos Varela, ülkesindeki offshore şirketleriyle ilgili bilgilerin sızdırılmasının ardından açılacak tüm soruşturmalar için "güçlü bir şekilde" işbirliği yapacaklarını açıkladı.

Varela, merkezi Panama'daki hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait yaklaşık 11,5 milyon sayfalık belgenin sızdırılmasının ardından yaptığı açıklamada, son gelişmelerin hükümetinin ülkenin finans endüstrisindeki yasa dışı eylemlere "sıfır hoşgörü" politikasına gölge düşürmemesi gerektiğini vurguladı. Devlet Başkanı Varela, olayın aydınlatılması için işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Mossack Fonseca'nın kurucularından Ramon Fonseca da Channel 2 televizyon kanalına yaptığı açıklamada, firmasının, müşteriler için açılan offshore şirketleri üzerinden yapılan yasa dışı eylemlerden hiçbir şekilde sorumlu olmadığını kaydetti.

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu (ICIJ), Mossack Fonseca'nın 40 yılı aşkın süredir tuttuğu 11,5 milyon belgeye ulaşmış ve 80 farklı ülkedeki basın kuruluşlarıyla paylaşmıştı. Alman Süddeutsche Zeitung ve İngiliz The Guardian gazeteleri gibi basın kuruluşları tarafından yayımlanan belgelerde, aralarında 12 devlet başkanı ve 143 politikacının da bulunduğu çok sayıda kişinin, offshore şirketleri üzerinden vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi yasa dışı eylemlerde bulunduğu iddia ediliyor.

Şimdiye kadarki en büyük belge sızıntısı kabul edilen olaya "Panama Papers (Panama belgeleri)" adı verildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...