Sarkisyan, Karabağ meselesinde Türkiye'ye tepkili

Düzenleyen: / Kaynak: Ensonhaber
Sarkisyan, Karabağ meselesinde Türkiye'ye tepkili

DÜNYA Haberleri  / Ensonhaber

Azerbaycan, Ermenistan'ın işgal ettiği Karabağ bölgesinde stratejik bazı bölgeleri geri aldı, Ermenistan Türkiye'yi suçladı..

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Azerbaycan ile Ermenistan arasında çıkan son günlerdeki şiddetli çatışma sonrası geri adım atarak uzlaşma görüşmelerine hazır olduklarını söyledi.

ÇATIŞMALAR DEVAM EDERSE KARABAĞ BAĞIMSIZ OLUR

Sarkisyan, bölgedeki mücadelenin şiddetli bir şekilde devam etmesi durumunda Karabağ’ın bağımsızlığını tanıyacaklarını vurguladı.

AZERBAYCAN KARABAĞ İLE MÜZAKEREYE BAŞLASIN

Bakü’nün tek taraflı ateşkes ilanını da eleştiren Cumhurbaşkanı, tek taraflı ateşkesin mümkün olmayacağını belirterek “Azerbaycan istese de istemese de Karabağ ile doğrudan müzakerelere başlamalı” dedi.

AZERBAYCAN'A DESTEK VEREN TEK ÜLKE TÜRKİYE

Karabağ sorununda Türkiye’nin rolüne de değinen Sarkisyan, “Türkiye, Karabağ’daki çözüm sürecinden tamamen uzak durmalı. Uluslararası toplum Karabağ’da güç kullanımını tartışırken, Azerbaycan’a dolaylı olarak desteğini açıklayan tek ülke Türkiye oldu” diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ensonhaber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...