Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Almanya sınır kontrollerini kaldıracak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Almanya sınır kontrollerini kaldıracak

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya İçişleri Bakanı De Maiziere, sığınmacı akını nedeniyle Avusturya sınırında başlatılan sınır kontrollerinin 12 Mayıs'ta sona ereceğini bildirdi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere, sığınmacı akını nedeniyle Avusturya sınırında uygulanmakta olan geçiş kontrollerini kaldıracaklarını söyledi.

De Maiziere, Avusturya ZiB2 televizyonuna yaptığı açıklamada, ''Sığınmacı sayısı bu şekilde az bir rakamda kalırsa 12 Mayıs'tan itibaren sınır kontrolleri uygulaması uzatılmayacak'' dedi.

De Maiziere sığınmacı politikaları konusunda Viyana ile Berlin arasında yaşanan krizin, AB ile Türkiye arasında imzalanan sığınmacı anlaşmasının ardından geride kaldığını kaydetti.

Almanya Avusturya'dan yoğun sığınmacı akını karşısında geçen yılın eylül ayının ortasından itibaren geçici olarak sınır kontrolleri başlatmıştı. Uygulanan sınır kontrolleri uzayan araç kuyrukları nedeniyle seyahat edenlerin tepkisini çekiyordu. 

Mart ayında Almanya'ya gelen sığınmacı sayısı yaklaşık 20 binde kalmıştı. 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...