Hırvatistan'daki Romanlar 'ön yargı duvarını' yıktı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hırvatistan'daki Romanlar 'ön yargı duvarını' yıktı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yaşayan Romanlar, sembolik olarak inşa ettikleri "ön yargı duvarına" önce Romanlar hakkındaki olumsuz ön yargıları yazdı, ardından duvarı yıktı.

Dünya Romanlar Günü dolayısıyla Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de yaşayan Romanlar, sembolik olarak inşa ettikleri "ön yargı duvarını" yıktı.

Cvijetni Meydanı'nda toplanan Genç Romanlar Ulusal Meclisi (RNV) üyeleri, Romanlar hakkındaki olumsuz ön yargıları yazdıkları kağıtları, "ön yargı duvarı" olarak adlandırdıkları platforumun üzerine yazdı.

Grup daha sonra üzerinde "çingene", "çok çocuklu millet", "gürültülü ve kültürsüz", "çocuk hırsızları" ve "dilenciler" gibi ifadelerin yazılı ön yargı duvarını yıkarak, tüm Romanların aynı olmadığı ve bu tür ön yargıların gerçekten yıkılması gerektiği mesajını verdi.

RNV Başkanı Sindirella Bobaric, yaptığı açıklamada, önyargı duvarına yazdıkları ifadelerle Romanlar hakkındaki kötü söylemlere dikkat çekmek istediklerini belirterek, "Romanlara yönelik ön yargıların başında, eğitimsiz oldukları ve hırsızlık yaparak yasalara karşı çıktıkları geliyor. Bu kesinlikle doğru değil. Her Roman aynı değildir. Bu tarz ön yargıların sonu gelmeli." dedi.

Bobaric, sembolik anlamda inşa ettikleri "ön yargı duvarını" yıkarak az da olsa Hırvatistan toplumunun dikkatini çekmek istediklerini belirterek, günlük hayatlarında her gün karşı karşıya kaldıkları kötü söylemlerin son derece "yaralayıcı" olduğunu kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...