Brüksel'de terör tutuklamaları

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Brüksel'de terör tutuklamaları

DÜNYA Haberleri  / AA

Belçika'da son 24 saatte gözaltına alınan 6 terör şüphelisinden aralarında Paris saldırılarında rol oynadığı belirtilen Mohamed Abrini'nin olduğu 4 kişi tutuklanırken, 2 kişi serbest bırakıldı.

Federal savcılığın açıklamasına göre, Paris saldırılarına ilişkin davaya bakan hakim, Abrini'nin tutuklanmasına karar verdi. Paris saldırıları kapsamında terör faaliyetlerinde yer alma ve terör amaçlı cinayetle suçlanan Abrini'nin Brüksel Havalimanı saldırısı sonrası kaçmayı başaran şapkalı kişi olduğu iddiası ise, henüz netlik kazanmadı.

Bir süre Suriye'de DAEŞ saflarında savaştığı belirtilen 31 yaşındaki Fas asıllı Belçika vatandaşı Abrini'nin, Paris saldırılarındaki rolü tam olarak bilinmiyor.

Dün Abrini ile aynı anda gözaltına alınan 2 kişi ise, sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Dün gözaltına alınan Osama K. da, Maelbeek metro saldırısında yer alan ikinci kişi olarak tespit edildi. Metro saldırısı sonrası kaçmayı başaran Osama K.'nın saldırılarda kullanılan çantaları alan kişi olduğu belirtildi. Osama K, "terör faaliyetlerinde yer alma, terör amaçlı cinayet işleme" suçlamalarıyla tutuklandı.

Mohamed Abrini ve Osama K.'ya yardım ettiklerinden şüphelenilen Herve B.M. ve Bilal E.M. de terör faaliyetlerinde yer alma ve terör amaçlı cinayet suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...