AB, Yunanistan'a 2 hafta süre verdi

AB, Yunanistan'a 2 hafta süre verdi

DÜNYA Haberleri

Avrupa Birliği (AB), Yunanistan'a, sınırlarında kontrolü sağlanması amacıyla somut bir plan sunması için 2 hafta süre verdi.

AB Komisyonu, Yunanistan'ın birliğin istediği sınır önlemleriyle  ilgili attığı adımlara dönük ilk raporunu yayımladı. Raporda, Atina yönetiminin  sınır kontrolü sorununun çözümü için öngörülen süre zarfında yeterli bir plan  sunmadığı belirildi. "Komisyon, Yunanistan'dan 26 Nisan'a kadar ek unsur ve  açıklama sunmasını istiyor" ifadelerine yer verilen raporda, Atina'nın  sığınmacıların parmak izlerini AB bilgi bankasıyla paylaşmada yetersiz  kalmasından duyulan endişe de dile getirildi. Yunanistan'ın somut bir plan sunmaması halinde AB Komisyonu, üye  devletlerin sığınmacı akışını yavaşlatmak için başladığı sınır kontrollerinin 6  ay daha uzatılmasını teklif edecek. Mevcut mutabakatta, üye devletlerden birinin  sınırları korumada başarısız olduğu kanaati oluşmadığı takdirde, kontrollerinin  12 Mayıs'ta sona ermesi gerekiyor.

- Yunanistan'ın Schengen üyeliğinin askıya alınması gündeme  gelebilecek

Böyle bir senaryoda, Yunanistan'ın serbest dolaşıma imkan sağlayan  Schengen üyeliğinin askıya alınması da gündeme gelebilecek. AB'nin en büyük başarılarından biri olarak kabul edilen 26 üyeli  Schengen, sığınmacı kriziyle beraber darbe almaya başlamıştı. Üye ülkeler,  sığınmacılara karşı aldıkları önlemler kapsamında sınırlarında kontrolleri  yeniden hayata geçirmişti. Avrupa ülkelerine geçen sene çoğu Yunanistan üzerinden olmak üzere bir  milyondan fazla giriş yaptı. Bu sene gelenlerin sayısı ise 173 bini geçti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...