İdomeni'de sığınmacılardan Esed rejimi protestosu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İdomeni'de sığınmacılardan Esed rejimi protestosu

DÜNYA Haberleri  / AA

İdomeni'deki bir grup sığınmacı, Suriye'de 2 bin kişinin Esed rejimince hapse atıldığı iddiasına tepki olarak eylem yaptı.

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni kasabasındaki kampta barınan Suriyeli sığınmacılar, Suriye'de 2 bin kişinin Esed rejimince hapsedildiği iddiasına tepki olarak eylem gerçekleştirdi.

Ellerini ve gözlerini siyah poşetlerle bağlayarak susma eylemi başlatan bir grup sığınmacı, taşıdıkları dövizlerin üzerine Suriye'de hapse atıldıkları ileri sürülen kişilerin serbest bırakılması için mesajlar yazdı.

Eyleme katılan sığınmacılardan Ali Camel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de 2 bin kişinin Esed rejimi tarafından tutuklanıp hapse atıldığına dair haber aldıklarını belirterek, rejimin bu girişimine tepki olarak eylem yaptıklarını ifade etti.

Rejim güçlerince tutuklandıkları savunulan kişilerin neden hapse atıldığını henüz bilmediklerini aktaran Camel, "Onlar da bizim gibi insan ve onların serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Birçok farklı ülkede, aynı bu şekilde eylem düzenlenmiş. Biz de bunun için bu akşam burada böyle bir eylem yaptık." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...