HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Rus savaş uçakları Halep'i vurdu: 12 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Rus savaş uçakları Halep'i vurdu: 12 ölü
Halep, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Halep kentinde muhaliflerin kontrolündeki bölgeye düzenlediği hava saldırısında 12 sivilin öldüğü, 22'sinin yaralandığı bildirildi.

Halep'teki sivil savunma yetkililerinden İbrahim Ebu Leys, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus jetlerinin kent merkezinde, muhaliflerin kontrolündeki Tarik el-Bab semtinde yerleşim yerini bombaladığını belirtti.

Bombardıman sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 sivilin yaşamını yitirdiğini 22 kişinin yaralandığını ifade eden Ebu Leys, saldırı bölgesinde çok sayıda binanın yıkıldığını ve hasar gördüğünü, bazı binalarda da yangın çıktığını aktardı.

Ebu Leys, yaralıların ambulanslarla bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını belirterek, Meşhed, Salahaddin, Bustan el-Kasr ile Ensari semtlerinin de Rus jetleri tarafından bombalandığı kaydetti.

''Halep ağır bombardıman altında''
Öte yandan Halep'teki yerel aktivistlerden Beha el-Halebi, Rus uçaklarının Halep'te muhalif bölgeleri yoğun bir şekilde bombaladığını söyledi.

Rejimin planladığı Halep operasyonuna başladığını savunan Halebi şunları kaydetti:,

''Rus savaş uçakları Halep'te sivil yerleşim yerlerine dünden bu yana yoğun bir şekilde saldırıyor. Rejimin, planladığı Halep operasyonu başladı. Allah buradaki sivillere yardım etsin.''

Rus uçaklarının dünkü saldırısında 10 sivil hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...