İsraillilerden Netanyahu'ya ateşkes baskısı: "Ya kabul edin ya da sokakları yakarız"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Hamas'ın ateşkes teklifini kabul ettiğini açıklamasına 'katliam' ile cevap veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya karşı İsrailliler sokaklara döküldü. İsrailli esirlerin yakınları başkent Tel Aviv'de İsrail ordusunun Refah'a saldırılarını protesto etmeye başladı. Tel Aviv'de göstericiler, "Ya ateşkesi kabul edin ya da sokakları yakarız" diyerek slogan attı. İsrail güçleri ile göstericiler arasında çatışma çıktı.

Gazze'de 7 aydır süren katliam bugün Hamas'ın ateşkes teklifini kabul etmesiyle yerini sevince bıraktı. Hamas'ın açıklamasının ardından Filistinliler sevinç yaşarken, İsrail ateşkes teklifine, katliam ile cevap verdi. İsrail ordusu Refah'a kara harekatı başlattığını açıkladı. Netanyahu yönetiminin bu kararına ilk tepki İsraillilerden geldi. İsrailli esirlerin yakınları, başkent Tel Aviv başta olmak üzere birçok şehirde gösteriler düzenlemeye başladı.

REFAH SALDIRISI 16 YERDE PROTESTO EDİLİYOR

Göstericiler, "Ya kabul edin ya da sokakları yakarız" diyerek, ateşkesin kabul edilmesi için Netanyahu yönetimine baskı yaptı.

Resim

Protestolar şu ana kadar İsrail genelinde 16 farklı yerde gerçekleşti. Bazı ana yollar kapatıldı. Netanyahu'nun evine doğru yürüyüş düzenlendi.

Resim

İsrail'de tüm vatandaşların sokaklara çıkması ve tüm ana yolların kapatılması için duyurular yapıldı.

Resim

Göstericiler "Ya ateşkesi kabul edin ya da sokakları yakarız"  diyerek sloganlar attı.

İsraillilerden Netanyahu'ya ateşkes baskısı:

İsrail güçleri ile esir aileleri arasında çatışma çıktı. Bir göstericiyi gözaltına almak isteyen İsrail polisine diğer göstericiler sert karşılık verdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...