Ruslar Halep'te katliam yapıyor: 70 ölü

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
Ruslar Halep'te katliam yapıyor: 70 ölü

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

Dün akşam Halep'te bir hastaneyi vuran Rus güçleri katliamlarına devam ediyor.

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Kellase semtine düzenlediği saldırıda 17 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi. Kentteki sivil savunma ekibinin müdürü Necip Ensari AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının Kellase semtini bombaladığını söyledi. Saldırılarda 17 sivilin hayatını kaybettiğini, 45 kişinin de yaralandığını kaydeden Ensari, bombardımanda yıkılan evlerin enkazında halen sivillerin bulunduğunu belirtti. Sivil savunma ekiplerinin enkaz altındakilere ulaşmaya çalıştığını ifade eden Ensari, Rus savaş uçaklarının ayrıca Bustan el-Kasr ve Sukkeri mahallelerini de bombaladığını aktardı.

HASTANEYE BOMBA: 53 ÖLÜ

Yanı sıra Halep'te dün gece gerçekleştirilen Rus hava saldırısında, Sukeri semtinde bulunan Kudüs sahra hastanesi de hedef alındı. Kanlı saldırıda aralarında doktor ve hemşirelerinde bulunduğu en az 53 kişi hayatını kaybetti. Hastanedeki onlarca hastanın da durumunun ağır olduğu bildirildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...