Irak'ta 4 köyün kontrolü DAEŞ'ten geri alındı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Irak'ta 4 köyün kontrolü DAEŞ'ten geri alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak'ta Kerkük'e bağlı Beşir köyünün DAEŞ'ten kurtarılması için başlatılan operasyonda, civardaki 4 köy geri alındı.

Irak'ın Kerkük kentine bağlı Türkmen Beşir köyünün terör örgütü DAEŞ'ten geri alınması için Peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi'nin (Şii milis gücü) üç koldan başlattıkları operasyonda bölgedeki 4 köyde kontrolün ele geçirildiği bildirildi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmerge Komutanı Halit Şıvani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşir köyünü kurtarma operasyonunda önemli ilerleme sağladığını belirtti. Operasyonda kuzeydeki Albu Mafrac, Mezra, İmam Rıza ve Abdullah köylerinin kurtarıldığını söyleyen Şıvani, Beşir köyünün de kuşatıldığını aktardı.

Haşdi Şabi Kuzey Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Seyit Ali Hüseyin de "Köy tamamen abluka altına alındı. Sorun çıkmazsa Beşir'i iki gün içerisinde tamamen ele geçirmeyi planlıyoruz." dedi. Hüseyin, operasyona Peşmerge ile birlikte uluslararası koalisyon güçleri ve Irak savaş uçaklarının da destek verdiğini kaydetti.

Kadın Peşmergeler de operasyona katılıyor

Öte yandan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentinde yer alan Kadın Peşmerge Birliği Komutanı Nahide Ahmed de Beşir köyünün geri alınması için başlatılan operasyona katıldıklarını belirterek, "Peşmergelerimize bölgede ihtiyaç var çünkü bölgeden kaçan kadınlarla bizim ilgilenmemiz lazım. Orada olmamızın sivillere ve kadınlara manevi desteği olacaktır." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...