Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla 433 kişi geçiş yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla 433 kişi geçiş yaptı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır yönetiminin, geçici olarak açtığı Gazze sınırında yer alan Refah Kapısı'ndan ilk gün 433 kişinin geçiş yaptığı bildirildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sınır Kapıları İdaresi Heyetince yapılan yazılı açıklamada, iki günlüğüne geçici olarak açılan sınır kapısından ilk gün ikisinin yolcusu Mısırlılardan oluşan 7 otobüsle 433 kişi ve içinde hastaların bulunduğu 10 ambulansın geçiş yaptığı kaydedildi.

Kapının Gazze'den Mısır'a gidiş yönünün kapatıldığı ve geçişlerinin tek yöne indirildiği ifade edilen açıklamada, yarınki geçişlerde önceliğin bugün giden otobüslerin dönüşü ve seyahat listesinde kayıtlı olanlara ait olduğu aktarıldı.

Mısır'ın, 85 gündür kapalı tuttuğu Refah Sınır Kapısı'nı 2 günlüğüne çift yönlü olarak hasta, öğrenci, oturumu olanlar ve yabancı pasaport sahiplerinin geçişleri için açtığı bildirilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...