'AB içerisinde güven eksikliği sığınmacı krizinden daha tehlikeli'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'AB içerisinde güven eksikliği sığınmacı krizinden daha tehlikeli'

DÜNYA Haberleri  / AA

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Sobotka, “Popülizm, milliyetçilik ve AB içerisinde güven eksikliği, sığınmacı krizinden daha tehlikelidir." dedi.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, AB içerisinde popülizmin arttığına dikkat çekerek, “Popülizm, milliyetçilik ve AB içerisinde güven eksikliği, sığınmacı krizinden daha tehlikelidir" dedi.

Vişegrad Grubu'nu oluşturan Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, Polonya Başbakanı Beata Szydlo, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Slovakya Başbakanı Robert Fico, Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag’da düzenlenen “Prag Avrupa Zirvesi”nde bir araya geldi.

Burada "Kriz döneminde Avrupa Birliği: Birliktelik daha mı iyi?" konulu panelde konuşan Sobotka, aşırı sağcı hareketlerin Avrupa Birliği’ni suistimal ettiğini belirterek, “Popülizm, milliyetçilik ve AB içerisinde güven eksikliği, sığınmacı krizinden daha tehlikelidir. Popülist çözümlere yenik düşmemeliyiz.” dedi.

Üye ülkelerin egemen devletler olduğunu hatırlatan Polonya Başbakanı Beata Szydlo ise, “AB içerisinde devletlerin yetki ve egemenliği korunmalı ve muhafaza edilmelidir.” dedi.

Yöneticiler sistematik olarak kendi halklarına karşı hareket ediyor”

Macaristan Başbakanı Viktor Orban da AB’nin sürekli krizler ürettiğini belirterek, bunları “ekonomik, demokrasi ve dış politika krizi” olarak tanımladı.

AB'nin demokratik kriz içerisinde olduğunu kaydeden Orban, “Yöneticiler sistematik olarak kendi halklarına karşı hareket ediyor” dedi. Demokrasi yayma politikasını dış politikadaki kriz olarak değerlendiren Orban, “Dış politika hep problemler getirdi. Biz Suriye’ye, Libya’ya, Irak’a müdahale ettik. Fakat bu ülkeler artık ortada yoklar, üstelik sığınmacı krizine neden oldu.” ifadelerini kullandı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico ise AB’de bölünmeye neden olabilecek çok sayıda durum bulunduğunu belirterek, “AB, bölünmeye nasıl cevap vereceğini bilmiyor. Eğer basit konularda bile anlaşamıyorsak nasıl bir küresel oyuncu rolünü oynayabileceğiz?” diye sordu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...