Çek Cumhuriyeti'nin ismi değişti

Düzenleyen:
Çek Cumhuriyeti'nin ismi değişti

DÜNYA Haberleri

Uzun süredir isim tartışmaları devam eden Çek Cumhuriyeti, ismini değiştirerek Çekya adını aldı. Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü ülkenin yeni adına kullanım zorunluluğu getirilmeyeceğini bildirdi.

Çek Cumhuriyeti'nin adı artık resmen Çekya oldu. Prag yönetimi yürürlüğe giren resmi değişikliği ve ülkenin yeni adının İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça ve Çince'deki versiyonlarını başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşlara bildirdi.

YENİ İSMİN KULLANIMI ZORUNLU OLMAYACAK

Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Michaela Lagronova ülkenin yeni adına kullanım zorunluluğu getirilmeyeceğini ve ismin uluslararası toplantılarda hemen kullanılmayacağını açıkladı.

İSİM TARTIŞMALARI BİR SÜREDİR DEVAM EDİYORDU

Çek Cumhuriyeti'nde aslında isim tartışmaları bir süredir devam ediyordu. Bir kısım politikacının önerdiği Czechia (Çekya) adına karşın bazıları ise Czechlands (Çekistan) kullanımını savunuyorlardı.

DEVLET BAŞKANI BİR SÜREDİR YENİ İSMİ KULLANIYORDU

Devlet Başkanı Milos Zeman bir süredir İngilizce konuşmalarında ülkesini "Czechia" olarak adlandırıyordu.

Çek Cumhuriyeti'nin ismi değişti

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...