16 ay önce kaçırılan rehineler özgürlüğüne kavuştu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
16 ay önce kaçırılan rehineler özgürlüğüne kavuştu

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 16 ay önce silahlı bir grup tarafından kaçırılan ve aralarında bir belediye başkanının da bulunduğu 15 Kamerunlunun, kaçmayı başardığı belirtildi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) kaçırılan ve aralarında bir belediye başkanının da bulunduğu 15 Kamerunlunun silahlı grubun elinden kaçmayı başardığı belirtildi.

Silahlı kişilerin geçen yıl kaçırdığı yaklaşık 15 kişinin arasında yer alan, Lagdo Belediye Başkanı Mama Abakai'nin kızı Meryem Abakai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, OAC'de 16 ay önce silahlı bir grup tarafından alıkonulan babası ve diğer rehinelerin kaçıp kurtulduğunu söyledi.

Kaçırılanlardan Alahdji Suaibu de OAC'de görev yapan BM İstikrar Misyonu'nun (MINUSCA) koruması altında Kamerun'a dönmeyi beklediklerini bildirdi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, OAC'de geçen hafta iki silahlı grup arasında çatışma çıktığını ve rehinelerin bu sırada kaçtığını kaydetti.

Kamerun hükümetinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, yerel yetkililer, rehinelerden birisinin birkaç ay önce yaşamını yitirmiş olabileceğini duyurdu.

OAC sınırına yakın Garua Bulai bölgesine bağlı Lagdo'da geçen yıl mart ayında 15'e yakın Kamerunlu kaçırılmıştı. Yetkililer, söz konusu Kamerunluların, Orta Afrikalı silahlı bir grup tarafından kaçırılmış olabileceğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...