HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

İsrail kanalizasyon sularını Suriye'ye boşaltıyor!

Düzenleyen: /
İsrail kanalizasyon sularını Suriye'ye boşaltıyor!
Kanalizasyon Suyu, Haber

DÜNYA Haberleri

İsrail, Suriye ile arasındaki Golan Tepeleri'nde ateşkes hattındaki kanalizasyon suyunu Suriye topraklarına akıtmaya başladı. Bölgede binlerce hektar tarım arazisi, kanalizasyon suyuyla kirlenme tehlikesi altında.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrail, Golan Tepeleri'ndeki ateşkes hattında kanalizasyon suyunu 3 gün önce Suriye topraklarına akıtmaya başladı.
Kanalizasyon borularından akan kirli sular Kuneytra'nın muhaliflerin kontrolündeki kuzey kırsalını ve batı kırsalını bağlayan yolu kapladı. Bölgedeki Cubbase el-Haşeb beldesinin yerel meclisi, kirli suyu iş makinelerini kullanarak tarım arazilerinden uzaklaştırmak için çalışma başlattı.

Küneytra merkezde konuşlu Esed rejimine bağlı güçler çalışmalar sırasında iş makinalarından birini ağır silahlarla vurdu. Saldırıda iş makinasının şoförü ağır yaralandı.
Bu nedenle binlerce hektar tarım arazisi kanalizasyon suyuyla kirlenme tehlikesi altında bulunuyor. Kanalizasyon sularının, bölgede sulama için yağmur sularının biriktirildiği göletlerin kirletmesinden endişe ediliyor.
Bölgedeki çiftçilerden Ahmet Salih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kirli suların akmaya devam etmesinin son günlerde bölgedeki tüm çiftçilerin sorunu haline dönüştüğünü belirtti. Kanalizasyon suyunun İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nin beldelerinden akıtıldığını ifade eden Salih, "İsrail'den bu suyun buraya akıtılmasını derhal durdurmasını istiyoruz." dedi.

Salih, "Esed rejimi de yerel meclisin tarım arazilerini sudan arındırma çabalarını her şekilde engelliyor." diye konuştu.
İsrail ordusuna ait buldozerler temmuz ayında Golan'daki ateşkes hattının Suriye tarafında, 3 yüz metre içeride hendek kazmıştı. İsrail, geçen yıl da Golan Tepeleri'ndeki ateşkes hattına girerek 4 metre derinliğinde ve yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda hendek kazmıştı. Hendeklerin, Suriye'de devam eden iç savaştaki muhalif grupların ve çatışmalardan kaçan mültecilerin sınırı aşma girişimlerini engellemeye yönelik bir adım olduğu iddia edilmişti.

Golan Tepeleri, Haziran 1967'de Altı Gün Savaşı olarak bilinen Arap-İsrail Savaşı'nın ardından İsrail işgali altına girmişti. İsrail, 1981'de Golan'ın ele geçirdiği bölümlerini çeşitli uluslararası kararlara rağmen ilhak etmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...