HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'UCM'nin gelecekte de varlığını sürdürmesi konusunda şüphelerim var'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'UCM'nin gelecekte de varlığını sürdürmesi konusunda şüphelerim var'
Ucm, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski BM Suriye Özel Temsilcisi el-İbrahimi, "Bugün UCM'nin gelecekte de varlığını sürdürmesi konusunda şüphelerim var." dedi.

Eski Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi ve Afrika Birliği Akiller Heyeti Üyesi El-Ahdar el-İbrahimi, büyük ülkelerin üye olmamasının Uluslararası Ceza Mahkemesinin (UCM) faaliyetlerine zarar verdiğini ve UCM'nin gelecekte varlığını koruması konusunda şüpheleri olduğu belirtti.

Cezayir resmi haber ajansı APS'nin haberine göre, İbrahimi, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle Cezayir Cumhurbaşkanlığına bağlı İnsan Hakları İstişare Komitesi'nde konuştu.

İbrahimi, "Uluslararası hukuka inanıyorum. UCM kurulduğunda çok mutlu olmuştuk ancak bugün UCM'nin gelecekte de varlığını sürdürmesi konusunda şüphelerim var. Uluslararası hukuk herkese uygulanmalı ancak ABD gibi birçok ülke bununla çelişen uygulamalarda bulunuyor. Bu durumda UCM'nin faaliyetlerini kısıtlıyor." dedi.

ABD'nin vatandaşlarını suç işlemesi halinde cezadan korumak için en az 101 ülkeyle anlaşma imzaladığını belirten İbrahimi, Çin, Hindistan, ABD, Rusya gibi büyük ülkelerin UCM'den çekilmesinin, UCM'nin rolünü ve gücünü kısıtladığını ve bunun UCM'nin çalışmaları ile faaliyetleri konusunda birçok soruyu gündeme getirdiğini kaydetti.

İbrahimi, ABD, Rusya ve Çin'i işaret ederek, "UCM'nin faaliyetlerine zarar veren diğer bir konu ise Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) 5 daimi ve veto hakkı bulunan üyesinden 3'ünün UCM'ye üye olmamaları." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...