HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Erdoğan'ı İslami hassasiyetleri nedeniyle takdir ediyoruz'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Erdoğan'ı İslami hassasiyetleri nedeniyle takdir ediyoruz'
Erdoğan, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Tayland Şeyhülislam Yardımcısı Prasarn Sricharoen, Tai Müslümanları olarak bu Cumhurbaşkanı’nı (Recep Tayyip Erdoğan) İslami hassasiyetleri nedeniyle takdir ettiklerini söyledi.

Tayland Şeyhülislam Yardımcısı Prasarn Sricharoen, Bangkok'ta bulunan Şeyhülislamlık Kurumu'nda AA'ya yaptığı açıklamada, "Tüm Taylandlılar adına konuşamam ancak Tai Müslümanları olarak bu Cumhurbaşkanı’nı (Recep Tayyip Erdoğan) İslami hassasiyetleri nedeniyle takdir ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Türkiye hakkında çıkan haberleri yakından takip ettiklerini kaydeden Sricharoen, "Özellikle son dönemde İslamiyetin daha rahat yaşanması durumunu önemsiyoruz. Örneğin parlamentoda başörtüsünün serbest bırakılmasını, resmi dairelere başörtülülerin girebilmesini takdir ediyoruz. İnsanların dini inanışlarını rahatça yaşaması önemli." diye konuştu

Tayland'da Müslüman, Hrıstiyanlar ve Taoist, Hindu, Budist gibi farklı inanışların bir çatışma yaşanmadan birlikte yaşadığını anlatan Sricharoen, ülkede "az sayıda kişinin bu dinler arasında yanlış anlaşılmalar yaşatmak istediğini" söyledi. Sricharoen, bu yanlış anlaşılmaların giderilmesi için Tai Müslümanları olarak gayret sarfettiklerini aktardı.

"Tayland'ta DEAŞ tehlikesi yok"

Şeyhülislam Yardımcısı Sricharoen, “Irak ve Suriye’de ortaya çıkan DEAŞ'a ilişkin değerlendirmesi ve Tayland’da da benzer bir tehlikenin olup olmadığı” yönündeki soruya, "Tayland’ın bir çok yerinde komitesi olan Şeyhülislamlık olarak böyle bir tehlike görmedikleri" yanıtını verdi.

Ülkedeki güvenlik birimlerinin durumu iyi takip ettiğini belirten Şeyhülislam Yardımcısı, "Tayland’da DEAŞ benzeri bir yapılanma olmaz. DEAŞ’a sempati duyan veya eğilimi olan insanları ise biz konuşarak ikna etmeye çalışıyoruz." dedi. 
Tai Müslümanları ile DEAŞ mensupları arasında doğrudan bir ilişki olmadığını kaydeden Sricharoen, aşırılığa eğilimli kişileri sosyal medya hesapları üzerinden takip ettiklerini kaydetti. Sricharoen, yurtdışına okumaya giden Tai öğrencilerin de bu aşırı unsurlarla temasının olmadığından emin olmaya çalıştıklarını bildirdi. 

"Ülkede 4 bin cami var"

Tayland’a İslamiyetin 4 yüzyıl önce geldiğini aktaran Sricharoen, Taylandlıların İslamiyeti Malay Müslümanlar, Çinli Müslümanlar ve tüccarlar yoluyla tanıdığını anlattı.

Müslüman nüfusun yaklaşık 10 milyon olduğu Tayland'da 4 bin cami bulunduğunu belirten Şeyhülislam Yardımcısı, sadece başkent Bangkok'ta 200 cami olduğunu kaydetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...