HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Etiyopya'daki Somalili mahkumlar ülkesine teslim edildi

Düzenleyen: /
Etiyopya'daki Somalili mahkumlar ülkesine teslim edildi
Etiyopya, Somali, Mahkum, Haber

DÜNYA Haberleri

Etiyopya'da uzun yıllardır cezaevinde tutulan 114 Somali vatandaşının, ülkesine teslim edildiği bildirildi.

Somali Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Somalililerin ülkelerine gönderilmesinin, Addis Ababa ile Mogadişu arasında bu ayın başında imzalanan anlaşma çerçevesinde söz konusu olduğu belirtildi.
Somali vatandaşlarının, Uluslararası Mogadişu Havalimanı'nda Somali Dışişleri Bakanı Yusuf Cerad Ömer ile bazı hükümet yetkililerince karşılandığı ifade edilen açıklamada, bu kişilerin salıverilmesi için Etiyopya'nın harcadığı çabalardan övgüyle söz edildi, bu adımın iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendireceği belirtildi.
Açıklamada Somali hükümetinin, dünyanın çeşitli yerlerinde cezaevlerinde tutulan vatandaşlarının serbest bırakılması konusunda çalışmaya kararlı olduğuna dikkat çekildi.
Uzun yıllardır Etiyopya'daki cezaevlerinde kaldıkları ifade edilen 114 mahkumun, ifadeleri alınmak üzere polis merkezlerine götürüleceği ve sonrasında ailelerinin yanına dönmelerine izin verileceği ifade ediliyor.
Somali makamlarından, bu vatandaşlarının neden Etiyopya'daki cezaevlerine tutulduğu yönünde herhangi bir açıklama yapılmazken, Etiyopya'nın zaman zaman Şebab örgütüne mensup oldukları şüphesiyle Somalilileri gözaltına aldığı biliniyor.
Tutuklu aileleri ise yakınlarının, herhangi bir sebep gösterilmeksizin uzun yıllardır Etiyopya'da alıkonulduğunu dile getiriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...