HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Güney Sudan'da ordu ile muhalifler arasında çıkan çatışmada 16 kişi öldü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Güney Sudan'da ordu ile muhalifler arasında çıkan çatışmada 16 kişi öldü
Güney Sudan, Afrika, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Sudan'ın Northern Lich eyaletinde ordu ile muhalif gruplar arasında çıkan çatışmada 16 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Northern Lich eyaleti Enformasyon Bakanı Lam Tungwar, yaptığı açıklamada, Nhial Dieu kasabasında ordu ile eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Riek Machar yanlısı muhalifler arasındaki silahlı çatışmada 16 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

Ülkenin ulusal diyalog sürecinden geçtiği bir dönemde yaşanan bu saldırının kabul edilemez olduğunu kaydeden Tungwar, yaralıların birçoğunu çocuk ve kadınların oluşturduğunu ifade etti.

Sudan'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Güney Sudan, Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit'in 16 Aralık 2013'te yardımcısı Riek Machar'ı "darbe teşebbüsünde bulunduğu" iddiasıyla görevden almasının ardından iç savaşa sürüklenmişti. İç savaşta yaklaşık 50 bin kişi hayatını kaybetmiş, milyonlarca kişi evini terk etmek zorunda kalmıştı.

Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) gözetiminde yürütülen barış görüşmeleri sonucu 17 Ağustos 2015'te taraflar arasında anlaşmaya varılmış, geçici ulusal hükümet 28 Nisan 2016'da göreve başlamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...