HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

BM uzmanlarından Myanmar hükûmetine çağrı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
BM uzmanlarından Myanmar hükûmetine çağrı
Bm, Arakan, Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

BM uzmanları, Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen "tüm şiddet, insan hakları ihlalleri ve zulmün" durdurulması için Myanmar hükûmetine çağrıda bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar İnsan Hakları Özel Raportörü Yanghee Lee'nin başını çektiği BM İnsan Hakları Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren yedi uzman, yaptıkları ortak yazılı açıklamayla, Arakan eyaletinde yaşananları kınadı.

Açıklamada, Arakan'da Müslümanlara karşı "işkence ve kötü muamele, yargısız infazlar, aşırı kuvvet kullanımı, cinsel taciz, zorla yerinden edilme, 200'den fazla köy ile on binlerce evin yakılması" dahil ciddi insan hakları ihlalleri yapıldığı vurgulandı.

Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çii'ye çağrıda bulunan uzmanlar, Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen "tüm şiddet, insan hakları ihlalleri ve zulmün" durdurulmasını istedi.

"İş birliği yaparak sorumluluğunu yerine getirmeli"

"Suu Çii'nin bizzat kendisini Cox's Bazar'a sığınan ve Arakan Eyaletinde kalan Rohinyalarla (Arakanlı Müslümanlar) buluşmaya davet ediyoruz." ifadesine yer verilen açıklamada, Su Çii'nin 19 Eylül'de düzenlediği basın toplantısında Myanmar hükûmetinin bu yönde adım atabileceğini belirttiği anımsatıldı.

BM uzmanları, Myanmar hükûmetinin uluslararası insani yardım kuruluşlarını "teröre destek verme" bahanesiyle suçlamak yerine onlarla iş birliği yaparak sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...