BM, Sabrata'da 4 binden fazla göçmene yardımda bulundu

BM, Sabrata'da 4 binden fazla göçmene yardımda bulundu

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), BM Uluslararası Göç Örgütünün (IOM), Libya'nın Sabrata kentinde 4 binden fazla yasa dışı göçmene yardımda bulunduğunu duyurdu.

Misyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, IOM'un Sabrata'da iki haftadan fazla süren şiddet olaylarının ardından yerel makamların talebi üzerine 4 bini aşkın göçmene acil yardımda bulunduğu kaydedildi.
Kamp ve barınma merkezlerindeki göçmenlerden 2 bin 600'ünün Dahman bölgesindeki hangara nakledildiği belirtilen açıklamada, ilerleyen günlerde de başka göçmenlerin gelmesinin beklendiği aktarıldı ancak sayıyla ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.
Açıklamada, farklı ülkelerden gelen göçmenler arasında hamile kadınlar ve yeni doğmuş bebeklerin olduğu, özel sağlık ekiplerinin bu kişilere temel sağlık hizmeti sunduğu bilgisi de paylaşıldı.
IOM'un Libya Direktörü Osman el-Bilbisi açıklamada, Sabrata'daki şiddet olayları sırasında kentte mahsur kalan göçmenler için derin endişe duyduklarını vurguladı. Alternatif barınma merkezi bulunmasının zorunlu hale geldiğine değinen Bilbisi, insani yardım alanında faaliyet gösteren herkese göçmenlere destek olmaları yönünde çağrı yaptı.
Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı DEAŞ'la Mücadele Operasyonlar Birimi ile yine UMH'nin desteklediği Enes ed-Debbaşi Taburu arasında 17 Eylül'de başlayan ve 6 Ekim'de son bulan şiddet olaylarında 39 kişinin hayatını kaybettiği, 300 kişinin yaralandığı açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...