Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yanardağlar harekete geçti

Düzenleyen:
Yanardağlar harekete geçti

DÜNYA Haberleri

Japonya’nın güneybatısındaki Şinmoedake Yanardağı, 6 yıl aradan sonra tekrar faaliyete geçti ve 1,7 kilometre yüksekliğe kadar kül püskürttü.

Japonya’nın güneybatısındaki Şinmoedake Yanardağı, 6 yıl aradan sonra tekrar faaliyete geçti ve 1,7 kilometre yüksekliğe kadar kül püskürttü. Japonya televizyonu TBS’de yer verilen haberlerde yanardağın püskürttüğü küllerin etraftaki 4 şehre kadar ulaştığı kaydedildi. “Pasifik ateş çemberi” deprem ve volkan kuşağında yer alan Japonya’da 100’den fazla aktif yanardağ bulunuyor. Öte yandan Endonezya’nın Kuzey Sumatra bölgesinde bulunan Sinabung Yanardağı da sabahın erken saatlerinde patladı. Yanardağın külleri gökyüzünde 2 kilometreye ulaştı. Patlamada can kaybı yaşanmadı. Yetkililer bölge sakinlerini yanardağın çevresindeki 7 kilometre yarıçaplı bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyardı. Sinabung, son aylarda birkaç defa daha patlamıştı. Sinabung Yanardağı’nda 2014 yılında meydana gelen patlamada 16, 2016 yılında meydana gelen patlamada ise 7 kişi hayatını kaybetmişti. TOKYO 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...