HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Libya'daki askerî güçler tek çatı altında toplanacak

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Libya'daki askerî güçler tek çatı altında toplanacak
Libya, Askeri Güç, , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Libya'daki askerî güçlerin tek çatı altında toplanması için Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen toplantılarda, "Devlet Başkanının aynı zamanda Başkomutan olması yönünde mutabakat sağlandığı" bildirildi.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi (TM) tarafından desteklenen Halife Hafter'in sözcüsü Ahmed el-Mismari, Libya'nın doğusundaki Bingazi kentinde düzenlediği basın toplantısında, "askerî güçlerin tek çatı altında birleşmesi için ülkenin doğu, güney ve batısından subayların katılımıyla Kahire'de üçüncü kez düzenlenen toplantılarda gelinen son noktaya" ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Mismari, "Libyalı subaylar, Devlet Başkanı'nın aynı zamanda Başkomutan olması konusunda uzlaştı." dedi.

Savaş, olağanüstü hal ve seferberlik ilanı gibi kararları alma yetkisinin de, Kahire'de yapılan toplantılarda kurulmasına karar verilen "Savunma Konseyi" ve "Ulusal Güvenlik" birimleriyle istişareli olarak, Devlet Başkanı'nı temsil edecek olan Başkanlık Meclisi'ne verilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını aktaran Mismari, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve Hafter güçlerine bağlı subayların yer aldığı dört komite oluşturulmasında da görüş birliğine varıldığını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...