HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kanada'dan Libya Ulusal Mutabakat Hükûmetine destek

Düzenleyen: /
Kanada'dan Libya Ulusal Mutabakat Hükûmetine destek
Kanada, Libya, Haber

DÜNYA Haberleri

Kanada, Libya'nın Ulusal Mutabakat Hükûmetine (UMH) verdiği desteği sürdürüyor.

Kanada Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Libya'da istikrarın ve kalıcı barışın yalnızca politik bir çözüm yolu ile sağlanacağına inanıyor ve Libya'nın Ulusal Mutabakat Hükûmetini yegane meşru hükûmet olarak tanıyoruz. Libya'nın Ulusal Mutabakat Hükûmetine olan güçlü bağlılığımızı ifade ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Libya'daki siyasi durumla ilgili değerlendirmelerde de bulunuldu. Kanada'nın, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan Libya Siyasi Anlaşması'nın ara buluculuk çabalarının temeli olmaya devam etmesi gerektiğini yinelediğine değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bütün Libyalıları kapsamlı bir siyasi çözüm elde etmeye yönelik olarak birlikte çalışmaya çağırıyoruz. Libya'da sürmekte olan duruma askeri çözüm bulunmadığını ve tüm tarafları düşmanlıkları sona erdirmeye çağırıyoruz. Uluslararası toplum Libya'ya ve BM'ye, Libyalıların menfaatleri için istikrar, barış ve refah sağlamaya çalışırken destek vermeye devam etmelidir."

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...