Dik duruşa tam destek

Dik duruşa tam destek

DÜNYA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tahran zirvesindeki “insani kriz uyarısı”na birçok ülkeden büyük destek geldi.

İdlib’in geleceğinin konuşulduğu İran’daki tarihî zirveye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan damga vurmuştu. Erdoğan’dan hem ABD’ye hem de bölgede operasyona hazırlananlara sert mesajlar verdi. “İdlib’in kan gölüne dönmesini istemiyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “insani kriz uyarısı” bütün dünya basınında geniş yer buldu. Katar’daki ulusal gazetelerden Er-Raya “Erdoğan, şiddet dalgası ve insani kriz yaşanmaması yönünde uyardı” sürmanşetini kullanarak “Tahran Zirvesi, İdlib’deki durumun düzeltilmesi için üçlü anlaşma ile sonlandı” başlığıyla haberini okuyucularına ulaştırdı.
Londra merkezli Arab el-Cedid gazetesi de söz konusu haberde “Tahran Zirvesi; İdlib konusunda anlaşma” manşetini kullandı. Katar merkezli, El-Cezire televizyonu ise internet sitesindeki ilgili haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye, Rusya ve İran bayrakları önünde yürürken çekilmiş fotoğrafını kullandı. Site, Erdoğan’ın, “İdlib’de elimiz kolumuz bağlı durmayacağız” şeklindeki sözlerini manşete çekerek zirveyi takipçilerine duyurdu. Irak’ta yayımlanan devlet gazetesi Sabah, Erdoğan’ın zirveyle ilgili “Gelecek zirveyi Rusya’da yapacağız” sözünü sürmanşette kullandı.
Avrupa basını da zirveye geniş yer verdi. İngiliz yayın kuruluşu BBC, “Türkiye’nin ateşkes çağrısına” dikkat çekerken , The Times, “Erdoğan Suriye’de kan banyosu uyarısı yaptı” başlığını attı.

FRANSA: ERDOĞAN SÖZLERİNE BAĞLI
Fransa’nın BM Daimi Temsilcisi François Delattre de, Türkiye’nin Suriye’ye insani yardımların ulaştırılması için çaba harcadığını belirtti. Delattre “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın operasyondan kaçınma ve siyasi çözüm çizgisine bağlı kalma duruşlarını destekliyoruz” dedi. ABD’nin Birleşmiş Milletler Temsilcisi Nikki Haley, Esad rejiminin daha önce çeşitli bahanelerle Dera, Doğu Guta ve Halep gibi bölgelere saldırdığını hatırlatarak “Bu süreç boyunca Esad rejimi arkasında bir enkaz bıraktı. Esad’ın yaptığı zulme karşı adım atılmasını Rusya’nın sürekli engellemesi, bu konsey için her zaman bir kara leke olacaktır” diye konuştu. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise, İdlib’de büyük bir felaket yaşanmaması için yoğun diplomatik çalışmanın yapıldığını aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...