HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Hackerlar, ABD’de gizli verileri çalıp borsada para kazandı

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Hackerlar,  ABD’de gizli verileri çalıp borsada para kazandı
Hacker, Dolandırıcı, Abd, Haber

DÜNYA Haberleri  / DHA

Bir gurup Ukraynalı hacker, ABD'nin borsa ve sermaye piyasalarını denetleyen ve düzenleyen kamu kurumu Menkul Kıymetler ve Döviz Komisyonu (SEC)'in gizli veri dosyalarını çaldı.

Hacker gurubunun, kurumdaki çok sayıda şirkete ait gizli bilgileri içeren bilgisayar sunucularına sızarak bilgileri ele geçirdiği ve bu bilgileri menkul değerler ticaretinde kullanarak 4.1 milyon doların üzerinde para kazandığı belirtildi.

BİR GURUP RUS VE UKRAYNALI BORSACIYA İLETTİ

Bloomberglaw sitesinin haberine göre, Ukraynalı Oleksandr Ieremenko, 2016 yılında SEC'in dosyalarını çalarak bunları borsada kar etmesi için bir gurup Rus ve Ukraynalı borsacıya iletti.

ABD'deki New Jersey Bölge Mahkemesi'nde görülen davada, hackerlar iki ayrı suçlama ile yargılanıyor.

Daha önce de yine Ukraynalı bir gurup hacker, şirketlerin gizli bilgilerini hackleyerek 100 milyon dolar kazandığı suçlamasıyla yargılanmış, 23 yaşındaki Aleksander Eremenko ve 27 yaşındaki İvan Turçinov tutuklanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...