HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Maduro: ABD ile diplomatik ilişkileri kestik

Düzenleyen: /
Maduro: ABD ile diplomatik ilişkileri kestik
Maduro: ABD, Haber

DÜNYA Haberleri

Venezuela Devlet Başkanı Maduro ABD ile tüm diplomatik ilişkileri kestiklerini ve ABD'li diplomatların ülkeyi 72 saat içinde terk etmelerini istedi.

Güney Amerika ülkesi Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas  Maduro, ABD Başkanı Donald Trump'ın muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclis  Başkanı Juan Guaido'yu "geçici devlet başkanı" olarak tanımasının ardından ABD  ile tüm ilişkileri kestiklerini açıkladı. 

Devlet Başkanı Maduro, başkent Caracas'ta muhalefetin düzenlediği  gösterilere karşı Devlet Başkanlığı Sarayı önünde toplanan destekçilerine yaptığı  konuşmada, ülkesinin ABD ile siyasi ve diplomatik tüm ilişkilerini kestiğini  duyurdu.

ABD'nin ülkede meşru hükümete karşı bir darbe tertiplediğini savunan  Maduro, ABD'li tüm diplomatlara ülkeyi terk etmeleri için 72 saat süre tanıdı.

Venezuela'da Guaido kendini devlet başkanı ilan etti

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido,  ülkede düzenlenen hükümet karşıtı gösterilerde kendisini "geçici devlet başkanı"  ilan etti. 

Guaidio, ülkenin başkenti Caracas'taki hükümet karşıtı gösterilerde  destekçilerine yaptığı konuşmada, "Yönetimin gasbedilmesine son vermek, geçici  hükümeti kurmak ve özgür seçimler düzenlemek için resmi olarak Venezuela'dan  sorumlu devlet başkanlığı görevini üstlenmeye yemin ediyorum." dedi.

Halka kendisini destekleme çağrısı yapan Guaido, "Biliyoruz ki bu tek  kişilik bir iş değil ve sonuçları olacak. Bu büyük ulusal güç ve umut hareketinin  önüne geçilmesine izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Guaido, hükümet karşıtı gösterilerin devam edeceğine dikkati çekerek,  "Yorulacak mıyız? Hayır. Demokrasiye, özgürlüğe, tekrar suya, doğal gaza  ulaşıncaya kadar ekmek her Venezuelalının masasına ulaşana kadar direneceğiz."  diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...