HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Eski Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eski Mısır Devlet Başkanı Muhammed Mursi hayatını kaybetti
Muhammed Mursi , Haber

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi mahkeme salonunda hayatını kaybetti. Mısır İçişleri Bakanlığı, Muhammed Mursi'nin vefatının ardından ülkede alarm durumu ilan etti. Mursi'nin avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, Mursi'nin naaşının nereye götürüldüğüne dair bilgilerinin olmadığını açıkladı.

Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin hayatını kaybettiği açıklandı. Mısır’ın devlet televizyonunda yapılan açıklamada, Muhammed Mursi’nin kendisine açılan casusluk suçlamasına ilişkin davanın duruşmasında öldüğü kaydedildi. Mursi’nin mahkeme oturumu bittikten hemen sonra bayıldığı öğrenildi. 
Müslüman Kardeşler’e bağlı olan Mursi, 2012 yılında Cumhurbaşkanı olmuş, 3 Temmuz 2013 tarihinde darbeyle görevinden alınmıştı. Mursi, o tarihten bu yana kadar askeri cuntanın kendisine yönelttiği suçlamalar nedeniyle tutuklu yargılanıyordu. 

MURSİ'NİN OĞLU AÇIKLAMA YAPTI

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılmış eski  Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ölüm haberinin ardından ilk açıklama oğlundan  geldi.  

Mursi'nin en büyük oğlu Ahmed, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden  yaptığı açıklamada, mahkeme salonunda geçirdiği baygınlığın ardından yaşamını  yitiren babasını kaybetmiş olmanın acısını, "Babam! Allah'ın huzurunda buluşacağız." şeklinde ifade etti. 

MISIR'DA ALARM VERİLDİ

Mısır İçişleri Bakanlığı, darbeyle görevinden  uzaklaştırılan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatının ardından ülkede  alarm durumu ilan etti. 

Mısır medyasında yer alan haberlere göre, İçişleri Bakanlığı,  planlamalarını kapsamlı bir şekilde gözden geçirmeye, ülke genelinde sabit ve  mobil binlerce güvenlik devriyesi konuşlandırmaya başladı.

Subay ve emniyet görevlilerinin izinlerini de iptal eden bakanlık,  kamu ve özel kuruluşlar ile kiliseler ve otellere yönelik güvenlik önlemlerini  artırdı.

Bakanlık ayrıca, yollarda sıkı emniyet tedbirlerinin alınması,  meydanlardaki güvenlik görevlilerinin artırılması ve "terörist" unsurlara karşı  önleyici operasyonların gerçekleştirilmesini kapsayan "C" planını devreye soktu.

MURSİ'NİN AVUKATI: NAAŞIN NEREYE GÖTÜRÜLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ

Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk  Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin avukatı Abdulmunim Abdulmaksud, Mursi'nin  naaşının nereye götürüldüğüne dair bilgilerinin olmadığını belirtti. 

Abdulmaksud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mursi, mahkeme  salonundan sedye ile taşındı, naaşının nereye götürüldüğünü bilmiyoruz." dedi.

Mursi'nin avukatı, ölüm sonrası prosedürleri takip ettiklerini dile  getirdi.

Mısır yönetimine yakın El-Yevm es-Sabi gazetesi ise Mursi'nin naaşının  gerekli işlemler için hastaneye sevk edildiğini aktardı. 

KATAR EMİRİ'NDEN MURSİ'NİN AİLESİ VE MISIR HALKINA BAŞSAĞLIĞI

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Mısır'ın  demokratik yollarla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatından  büyük üzüntü duyduklarını belirtti. 

Katar Emiri Al Sani, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  "Eski Cumhurbaşkanı Dr. Muhammed Mursi'nin ani ölüm haberini son derece üzüntüyle  karşıladık. Ailesi ve kardeş Mısır halkına başsağlığı diliyoruz. Allah'tan  geldik, Allah'a döneceğiz." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...