Viyana sokaklarında PKK’dan alçak tahrik

Viyana sokaklarında PKK’dan  alçak tahrik

DÜNYA Haberleri

Avusturya, terör örgütü listesinde olmasına rağmen PKK'lıların başkent Viyana'da Türklerin yaşadığı bölgede gösteri yapmasına izin verdi.

Skandala, bazı Türk gençleri tepki gösterdi. Hainler, gençlere ve Türklere ait iş yerlerine saldırdı. Polis ise seyretti. Provokasyonu görmezden gelen Avusturya hükûmeti Türkleri saldırgan tarafmış gibi göstermeye çalışırken, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun Dışişleri Bakanlığına davet edildi. Ceyhun "Terör örgütü yandaşları ve sempatizanları, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ve Türkiye kökenli insanlarımızı sokağa çekmek amacıyla kışkırtmaktalar. Lütfen hep birlikte teröristlerin emellerine ve onları destekleyenlerin Viyana'da huzuru bozma amacına hiçbir şekilde şans vermeyelim" dedi. Olaya sert tepki gösteren Dışişleri Bakanlığımız, “Yürüttüğümüz başarılı operasyonlar sonucunda can çekişen terör örgütü PKK’ya destek vermeye yönelik bu gayretler beyhudedir” açıklamasını yaptı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...