AB'den Rabobank'a 'kartel' cezası: 26,6 milyon Euro fatura kesildi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
AB'den Rabobank'a 'kartel' cezası: 26,6 milyon Euro fatura kesildi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Rabobank'a tahvil ticaretinde kartele katıldığı gerekçesiyle Avrupa Birliği tarafından 26,6 milyon euro para cezası verildi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Deutsche Bank ve Hollanda merkezli Rabobank'ın euro cinsinden tahvil ticaretinde kartel oluşturduklarının belirlendiğini açıkladı. Açıklamada, Rabobank'ın euro cinsinden belirli tahvillerin alım satımıyla ilgili kartele katıldığı için 26,6 milyon euro para cezasına çarptırdığına işaret edildi.

Deutsche Bank'ın da kartele katıldığının tespit edildiğine dikkat çekilen açıklamada, Deutsche Bank'ın karteli Komisyon'a ifşa ettiği için alması söz konusu olan 156 milyon euroluk cezadan muaf tutulduğu belirtildi.

Açıklamada, yapılan soruşturmada 2006 ile 2016 yılları arasında 2 bankanın bazı tacirler aracılığıyla ticari açıdan hassas bilgileri paylaştıklarının, ticaret ve fiyatlandırma stratejilerini koordine ettiklerinin tespit edildiği kaydedildi.

AB, söz konusu bankaların aralarında kartel oluşturup oluşturmadıklarını belirlemek üzere soruşturma yürütüyordu. AB ülkelerinde faaliyet gösteren şirketlerin sektörlerinde rekabete aykırı bir durum olup olmadığını denetleme yetkisi AB Komisyonu'nda bulunuyor.​​​​​​​

AB Komisyonu, söz konusu incelemede rekabet veya antitröst yasalarına aykırı bir durum tespit ederse buna son veriyor ve firmalara yüksek para cezaları uyguluyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...