İsrailli Bakan'dan skandal sözler: Gazze'ye yardım değil, tonlarca patlayıcı girmeli

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İsrailli Bakan'dan skandal sözler: Gazze'ye yardım değil, tonlarca patlayıcı girmeli

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Filistinli grupların elindeki "İsrailli esirler bırakılmadığı sürece bölgeye yardım yerine yüzlerce ton patlayıcı girmesi gerektiğini" yazdı. Savaş uçaklarının saldırısı sonrasında El Ehli Baptist hastanesinde 500 kişi hayatını kaybetti.

Filistinlilere karşı nefret söylemleriyle bilinen Ben-Gvir, Gazze Şeridi'ndeki el-Ehli Baptist Hastanesinin bombalanması sonucu 500 kişinin öldüğü saldırıdan sonra, sosyal medyada tepki çeken bir paylaşımda bulundu.

"GAZZE'YE TONLARCA PATLAYICI GİRMELİ"

X sosyal meyda platformundan yaptığı paylaşımda Ben-Gvir, "Hamas elindeki rehineleri serbest bırakmadığı sürece Gazze'ye girmesi gereken tek şey, bir gram insani yardım değil, Hava Kuvvetleri'nden yüzlerce ton patlayıcıdır." ifadelerine kullandı.

İSRAİL’DEN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yakın isimlerden birisi olarak bilinen Hananya Naftali’den sosyal medyada itiraf gibi bir paylaşım geldi. Naftali, X hesabından “İsrail Hava Kuvvetleri, Gazze'deki bir hastanenin içindeki Hamas terörist üssünü vurdu” paylaşımını yaptı. Ancak ölü sayısının artması üzerine gönderisini sildi.

BLİNKEN'DAN "SİVİLLER KORUNMALI" MESAJI

İnfiale neden olan saldırı sonrasında İsrail’e yoğun bir tepki oluşurken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “İsrailli ve Filistinli tüm siviller korunmalı” açıklamasında bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesindeki 'patlama' nedeniyle derin üzüntü" duyduğun belirten Blinken, ABD'nin sivil hayatın korunmasını savunduğunu kaydetti.

500 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail abluka altındaki Gazze Şeridi'nde El-Mamedani Hastanesi'ni vurmuş, saldırı sonrası en az 500 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Ölenler arasında hastaların yanı sıra binaya sığınan yüzlerce kişinin de bulunduğu, hastanenin önceden bir uyarı yapılmadan vurulduğu belirtildi.

Katliam sonrası Batı Şeria'da camilerden intifada çağrıları yapıllırken, Filistin 3 günlük yas ilan etti.

İsrail ordusu, ise saldırıyı resmi olarak reddettiğini duyurdu.



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...