Azerbaycan ordusu sevkıyatı tamamladı: Harekât planı hazır, istikamet Zengezur

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Azerbaycan ordusu sevkıyatı tamamladı: Harekât planı hazır, istikamet Zengezur

Dünya Haberleri  / HABER MERKEZİ

Operasyon konusunda birden fazla plan yapıldı ve harekâtla ilgili bütün hazırlıklar tamam. Azerbaycan ordusu başkumandanından talimat bekliyor.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Karabağ’da gergin bekleyiş sürüyor. Ermeni çeteler Azerbaycan temas noktalarını tacize devam ediyor. Gazetemize konuşan Azerbaycan kaynakları, ordunun terörü süpürme operasyonuna ilişkin harekât planının hazır olduğunu ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den son emri beklediklerini belirtti.

TERS A İLE MESAJ

Azerbaycan ordu güçleri 90 kilometrelik temas hattı boyunca asker, silah, cephane tahkimatını sonlandırdı. Sevkiyat esnasında Azerbaycan ordu araçlarına çizilen ters çevrilmiş A sembolü dikkat çekti. Beraberinde birçok tartışmayı beraberinde getiren sembol tercihi Ermeni kanadına güçlü bir mesaj olarak nitelendirildi.

Azerbaycan kaynakları, 'A harfinin ters çevrilmesi bir yandan işgal sonrası Karabağ’da kurulan ve Artsakh ismi verilen korsan yapıyı yerle bir ederek bütün sahaya Azerbaycan bayrağı dikme kararlılığıdır' yorumunda bulundu. Öte yandan harita üzerinde ters A’nın bir ayağı Hankendi’yi diğer ucu ise Zengezur’u gösteren sembolün harekât stratejine dair önemli ip uçları barındırdığı aktarılıyor.

Savunma Bakanlığından bir yetkili "Azerbaycan yönetimi öz toprakları üzerindeki işgalci Ermeni çeteleri temizlemekte kararlı. Operasyon konusunda birden fazla plan yapıldı ve harekâtla ilgili bütün hazırlıklar tamam. Azerbaycan ordusu başkumandanından talimat bekliyor" diye konuştu.

Azerbaycan ordusu sevkıyatı tamamladı: Harekât planı hazır, istikamet Zengezur

SADECE BİRKAÇ GÜN SÜRER

Bakü kaynakları, üç yılı aşkın süredir Azerbaycan’ın sabırla yapılan anlaşmanın yerine getirilmesini beklediğini ve her geçen gün artan tahriklere daha fazla izin verilmeyeceğini vurguluyor. ABD ve Ermenistan arasında yapılan tatbikatın da operasyon takvimini etkilemeyeceği özellikle belirtilmekte.

Azerbaycan ordusu, hükûmete “Harekât yalnızca birkaç gün sürer” diye rapor verdi. Ermeni ordusunun sahada olmayacağı muhtemel muharebe yaklaşık 10-12 bin Ermeni çete üyesi ile Azerbaycan ordusu arasında geçecek. Azerbaycan ordusunun operasyonu 30 bin kişilik bir güçle yürüteceği öngörülüyor.

HAKSIZ VERİLEN TOPRAKLAR

Öte yandan gazetemize bilgi veren Azerbaycan güvenlik kaynakları ABD ve Ermenistan arasında başlayan müşterek askerî tatbikatın operasyonu etkilemeyeceğini dile getirdi. Tansiyonun yüksek olduğu sıcak hatta operasyon beklentisi sürerken Ermenistan’daki Fransız Büyükelçiliği, vatandaşlarını bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.

Fransa ve diğer Batılı ülke medyasında yapılan “Azerbaycan’ın 1921’de Sovyet Rusya tarafından haksız yere Ermenistan’a verilen toprakları istediği” yönündeki yorumlar dikkat çekiyor.

Bu arada Karabağ’da bir diğer dikkat çekici gelişme ise Ermeni işgalcilerin yaptığı illegal cumhurbaşkanlığı seçimi oldu. Korsan meclisin sözde eski Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan’ın yerine seçtiği Şamvel Şahramanyan, Erivan dâhil hiçbir başkent tarafından tanınmadı. Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ABD tatbikatı ve Karabağ’da yaşananları değerlendirdiği konuşmada yaptığı “Karabağ, Azerbaycan toprağıdır hatırlatması” da “Karabağ’daki illegal seçime cevap” olarak yorumlandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...