Bakü masaya rest çekti: Türkiye yoksa biz de yokuz

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Bakü masaya rest çekti: Türkiye yoksa biz de yokuz

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Azerbaycan, bugün Granada’da Ermenistan, AB, Fransa ve Almanya’nın katılımıyla yapılacak görüşmeye Türkiye’nin de dahil olmasını teklif etti. Fransa ve Almanya kabul etmedi. Aliyev, İspanya’ya gitmekten vazgeçti. Bakü rest çekti: Fransa’nın katıldığı hiçbir formatta yokuz...

Azerbaycan, bugün İspanya’nın Granada şehrinde Ermenistan, Avrupa Birliği, Fransa ve Almanya’nın katılımıyla yapılacak görüşmeye Türkiye’nin de katılmasını teklif etti. Teklif, Fransa ve Almanya’nın özel çabalarıyla kabul edilmemesi üzerine Bakü yönetimi masaya rest çekti.

Ermenistan ile Azerbaycan’ın barış görüşmesinin ana gündem olacağı beşli toplantıda Ermenistan, Fransa, Almanya, AB gibi Azerbaycan karşıtı bir atmosferin oluşturulduğunu vurgulayan Azerbaycanlı yetkililer, Fransız Savunma Bakanı Sebastien Lecornu’nun Ermeni yanlısı sözleri, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna’nın Ermenistan ziyareti ve askerî iş birliği, silah ve mühimmat teminine ilişkin açıklamaları, AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in önceki gün Azerbaycan’ı suçlayan ifadeleri sebebiyle Azerbaycan’ın bu formattaki müzakerelere katılma ihtiyacı hissetmediğini belirtti.

'FRANSA VARSA YOKUZ' MESAJI

Yetkililer “Bu gerekçelerle Azerbaycan beşli görüşmeyi reddetti ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Granada’ya gitmekten vazgeçti” ifadesini kullandı. Bakü’nün, bölgenin sıkıntılarını bölgeye uzak ülkelerle tartışmaya gerek görmediğini, Ermenistan ile ilişki konusunun bölgesel çerçevede tartışılıp çözülebileceğine inandığını vurgulayan yetkililer, daha önceki AB-Azerbaycan-Ermenistan üçlü formatının yeniden canlandırılması hâlinde Azerbaycan’ın toplantıya katılabileceğini bildirdi. Yetkililer, Azerbaycan’ın Fransa’nın katıldığı hiçbir formatta yer almayacağının altını çizdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...