DSÖ: Afrika'da kolera salgını endişe verici boyutlara ulaştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
DSÖ: Afrika'da kolera salgını endişe verici boyutlara ulaştı

DÜNYA Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'da kolera vakalarının endişe verici boyutlara ulaştığını bildirdi. Yapılan açıklamada, çatışma ve iklim değişikliğinin kolera salgınını tetiklediğini belirtti.

DSÖ tarafından yapılan açıklamada, mevcut koşulların devam etmesi durumunda, vakaların 2021'de kaydedilen sayıyı geçebileceği uyarısında bulunuldu.

Kıta genelinde, ocak ayındaki vakaların geçen yılın tamamına oranla yüzde 30 yükseldiği belirtilen açıklamada, salgında, son 10 yılın en tehlikeli sürecinin yaşandığı vurgulandı.

Malavi'nin son 20 yılın en kötü kolera salgınıyla karşı karşıya kaldığı aktarılan açıklamada Mozambik, Zambiya, Burundi, Kamerun, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Nijerya'da da salgınların artabileceğine işaret edildi.

Açıklamada, 29 Ocak itibarıyla 10 Afrika ülkesinde 26 bin vaka ve 660 ölümün rapor edildiği kaydedildi.

DSÖ Afrika Direktörü Matshidiso Moeti, yaptığı açıklamada, çatışma ve iklim değişikliğinin kolera salgınını tetiklediğini belirtti.

Salgının endişe verici boyutlara ulaştığına dikkati çeken Moeti, "Afrika ülkelerinin, vakaları hızlı şekilde tespit etmesi gerekiyor. Kapsamlı ve zamanında müdahale için hazırlıkların yapılması kritik önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...