Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Macron'dan Filistin destekçisi eylemcilerin üniversite girişlerini kapatma eylemine kınama

Macron'dan Filistin destekçisi eylemcilerin üniversite girişlerini kapatma eylemine kınama
Fotoğraf Başlığı Macron'dan Filistin destekçisi eylemcilerin üniversite girislerini kapatma eylemine kinama

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin önde gelen üniversitelerinde İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto eden öğrencilerin kampüs girişlerini kapatmasını şiddetle kınadı

Kaydet
a- | +A

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa merkezli La Tribune Dimanche ve La Provence gazetelerine verdiği röportajda, ABD'de başlayan ve Fransa'daki üniversitelere de sıçrayan Filistin'e destek gösterilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Gazze konusunda Fransız hükümetini ikiyüzlü olmakla suçlayan öğrenciler ülkenin önde gelen üniversitelerinde eylemlerini sürdürürken, Macron, gençlerin "uluslararası olaylardan etkilendiklerini dile getirebilmelerini ve bu konuda tartışabilmelerini meşru, sağlıklı ve güven verici" bulduğunu belirtti.

BAKMADAN GEÇME
Fransa
HABER

Fransa'ya girişi engellenen Filistinli doktora halk sahip çıktı!

Buna karşılık Macron, Filistin destekçisi öğrencilerin kampüslerin girişlerini kapatmalarını şiddetle kınadığını kaydetti.

ÖĞRENCİLERE MÜDAHALE SİNYALİ

Bu bağlamda bazı öğrencilerin Yahudi oldukları gerekçesiyle okula girişinin engellendiğini savunan Macron, "üniversite yönetimlerinin talep etmesi halinde" güvenlik güçlerinin eylem yapan öğrencileri tahliye etmesinden yana olduğunu vurguladı.

ABD'nin ardından Fransa'da da birçok üniversitede Filistin'e destek eylemleri devam ediyor.

BAKMADAN GEÇME
Hamas, ABD
HABER

Hamas, ABD'nin savaşı durdurma güvencesi ile ateşkes teklifini kabul etmeye hazır

Fransa'nın önde gelen üniversitelerinden Sciences Po’da öğrenciler, İsrail saldırılarının sürdüğü Gazze'deki durumu protesto etmek ve Filistin ile dayanışma mesajı vermek için gösteriler düzenliyor.

Ülkenin büyük kentlerinde bulunan ve özel sınavla giriş yapılan Sciences Po okullarında geleceğin siyasetçileri ve ülkenin önde gelen isimleri yetiştiriliyor.

Fransa'nın Sorbonne Üniversitesi de Filistin’e destek eylemlerine sahne oluyor.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.