Dünya bu konuşmaya kilitlendi... ABD Kongresi'nde UFO itirafı: Sır gibi saklanan görev deşifre oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Dünya bu konuşmaya kilitlendi... ABD Kongresi'nde UFO itirafı: Sır gibi saklanan görev deşifre oldu

DÜNYA Haberleri

ABD'de gündem UFO'lar... Temsilciler Meclisi'nin son toplantısında halk arasında UFO olarak bilinen 'tanımlanamayan anormal fenomenler'e (UAP'ler) ilişkin şimdiye kadarki en ciddi itiraflar yapıldı. İki saat boyunca konuşan üç tanık, ABD ordusundaki görevleri sırasında 'fizik kurallarına meydan okuyan nesnelerle' karşılaştıklarını ileri sürdü.

Dünyanın gündemi bugün ABD Kongre'sindeki UFO oturumunda ortaya atılan iddialar. ABD ordusunda görev yaptığı açıklanan 3 istihbarat yetkilisi Kongre'de tanık sıfatıyla ifade verdi. 14 yıl boyunca istihbarat görevlisi olarak ABD ordusuna hizmet eden David Grusch'un sözleri 'itiraf' niteliğinde gösterildi. 

Associated Press'in aktardığı bilgilere göre Grusch, ABD'nin tanımlanamayan hava nesneleri de dahil olmak üzere enkaz toplama programı oluşturduğunu ve üstelik bu programın onlarca yıldır var olduğunu itiraf etti. Oturuma damga vuran iddialara imza atan eski istihbarat çalışanı, ABD'nin elinde 'tanımlanamayan ve insan kaynaklı olmayan araçların olduğunu' söyledi. Grusch, ABD'nin tersine mühendislik faaliyetlerinde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

'İNSANLARA AİT OLMAYAN ORGANİK CANLI BİLEŞENLERİ ÇIKTI'

Açıklamalarını sürdüren Grusch, istihbarat biriminin UFO görev gücünde çalıştığı dönemde, ABD hükümeti içinde UFO'larla ilgili onaylanmamış teknolojik araştırmalardan sorumlu gizli programların farkına vardığını söyledi. Üstelik bu programa erişim için kendisine izin verildiğini ileri süren Grusch, söz konusu araçlardan birinden 'insanlara ait olmayan organik canlı bileşenleri' çıktığını söyledi.

Dünya bu konuşmaya kilitlendi... ABD Kongresi'nde UFO itirafı: Sır gibi saklanan görev deşifre oldu

ABD Hava Kuvvetleri'nden emekli binbaşı David Grusch (solda)

Tanık sıfatıyla ifade veren ABD Donanması'nda pilot olarak görev yaptığı açıklanan Ryan Graves ise, UAP'lerin sayısının arttığını ileri sürdü ve durumu 'acil bir sorun' olarak gösterdi. Graves, gördüğü tanımlanamayan bir nesnenin 'şeffaf bir küre içinde koyu gri ya da siyah küpe' şeklinde olduğunu belirtti. Eski askeri pilot ayrıca askeri hava mürettebatlarının bu tür nesnelerle sık sık karşılaştığını söyledi.

Üçüncü tanık eski donanma komutanı David Fravor idi. Fravor, 2004'te Kaliforniya eyaletinde bir pilot ile uçuş yaparken denizin üzerinde süzülen oval şekilli bir nesne gördüklerini ve bu nesnenin çok hızlı hareket ederek gözden kaybolduğunu ileri sürdü. Ancak sadece 1 dakika kadar sonra nesnenin oldukça uzak bir yerde yeniden karşılarına çıktığını söyledi. 

PENTAGON'DAN İLK AÇIKLAMA

Grusch'un sözleri dünyada büyük yankı uyandırdı. Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon'dan) konuya ilişkin bir açıklama yapıldı. Pentagon söz konusu iddiaları yalanladı.

(Kaynak: Associated Press) 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...