Filistin'de işgal genişliyor: Sıra Batı Şeria'da

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Filistin'de işgal genişliyor: Sıra Batı Şeria'da

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

İsrail ordusu Gazze’yi ikiye bölüp işgal etmeye çalışırken, İsrail Maliye Bakanı Smotrich “Batı Şeria’daki Filistinlilerle aramıza tampon bölgeler kuralım” çağrısı yaptı

İsrail, uluslararası kamuoyundan gelen tepkilere rağmen Gazze’ye 7 Ekim’de başlattığı saldırıları sürdürüyor. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, son 24 saatte Gazze genelinde 450 yerin hava saldırılarıyla vurulduğu belirtildi. İsrail ordusu, Hamas’ın saldırısını bahanede ederek gece gündüz bombaladığı Gazze’yi, katliam yaparak işgal etmeyi planlıyor. Karadan yeni bir işgal saldırısı başlatan İsrail ordusu, Akdeniz kıyısına ulaşarak Gazze Şeridi’ni kuzey ile güney olmak üzere ikiye ayırdıklarını duyurdu. Önceki gün “Gazze’ye atom bombası atmak ihtimaller arasında” diyen Kültür Mirası Bakanı Amihai Eliyahu’nun ardından bir skandal açıklama da aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’dan geldi.

ÖNCE TAMPON BÖLGE

Başbakana yazdığı mektubu sosyal medyadan paylaşan Bakan Smotrich, İsrail’in Batı Şeria’da kabul edilebilir düzeyde güvenlik sağlamada başarısız olduğunu iddia etti. Smotrich, Batı Şeria’daki “Yahudi yerleşim yeri” adı verilen işgal edilen Filistin topraklarının yakınında ‘tampon bölgeler’ kurulması çağrısında bulundu. Filistinlilerin bu tampon bölgelerden arındırılması  talebinde bulunan Smotrich, Yahudi toplulukları etrafında ‘steril güvenlik alanları oluşturulması ve zeytin hasadı da dâhil olmak üzere Arapların buralara girmesinin engellenmesini’ istedi.

“KONTROL ALTINDA OLACAK”

İsrail Kanal 12 televizyonuna konuşan Maliye Bakanı Smotrich “Gazze’yi savaştan sonra kontrol altına alacağız” ifadesini kullandı. Bakan Smotrich daha fazla ayrıntılı bilgi vermezken, Gazze Şeridi’ne ise akaryakıt girişine her ne şekilde olursa olsun kesinlikle izin verilmeyeceğini kaydetti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...