Fransa yeni çatışma peşinde! Paris’ten Erivan’a 50 zırhlı araç

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Fransa yeni çatışma peşinde! Paris’ten Erivan’a 50 zırhlı araç

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Azerbaycan ile Ermenistan ortak sınırların çizilmesine ilişkin görüşmelere başlarken Fransa yine devreye girdi.

Paris yönetimi, Ermenistan’a Arquus marka Bastion tipi 24 zırhlı araç gönderdi. Üretim aşamasında olan 26 zırhlı araç da önümüzdeki günlerde sevk edilecek.

MACRON SİNYALİ VERMİŞTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ekim ayında yaptığı açıklamada, Ermenistan'ı "bırakmayacağız" ifadeleri ile bu ülkeye silah desteği sağlayacaklarını işaret etmişti. Daha sonra Fransız Silahlı Kuvvetler Bakanı Sebastien Lecornu ile Ermenistan Savunma Bakanı Suren Papikyan, Ermenistan'a silah tedarikine ilişkin anlaşma imzalamıştı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, "Fransa'nın Ermenistan'a saldırı özelliğine sahip Bastion zırhlı personel taşıyıcı göndermesini kınadıklarını" belirtmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Fransa'nın bölgede gerilimi "tırmandırdığına" işaret ederek, "Eğer bölgedeki yeni bir çatışma baş gösterirse, Fransa bunu provoke etmekten sorumlu olacak." ifadelerini kullanmıştı.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...