Gazze doğal gazı, Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek! ABD şimdiden peşine düştü

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Gazze doğal gazı, Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek! ABD şimdiden peşine düştü

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırıları aralıksız sürerken Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek ilginç bir haber basına sızdı. İddialara göre ABD, Gazze'deki 'Gaza Marine' sahasında bulunan doğal gazın peşine düştü. ABD Başkanı Joe Biden'nın danışmanı şimdiden çalışmalara başlarken, doğal gaz hacmine ilişkin rakamlar dudak uçuklattı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik kanlı saldırılarında tam 6 hafta geride kaldı. Katliamlarda can kaybı 13 bini aşarken, dünya İsrail'in kıyımını sessizlikle izledi. İsrail'e en büyük destek ise hamisi ABD'den geldi.

Saldırıların ilk günlerinde İsrail'e giderek desteği yerinde de ileten ABD Başkanı Joe Biden, işgal ordusuna milyonlarda dolarlık askeri destek paketi de çıkarttı.

ABD'nin İsrail'e sınırsız imkanlar sunması ülkesinde de tepkilere neden olurken, ilginç bir iddia ortaya atıldı.

ABD'NİN AMACI GAZZE'DEKİ ENERJİ KAYNAKLARI

İsrail merkezli Haaretz gazetesi, ABD'nin Gazze'deki enerji kaynaklarının peşinde olduğunu öne sürdü.

Haber, ABD Başkanı Joe Biden'ın Enerji ve Altyapı'dan Sorumlu Kıdemli Danışmanı Amos Hochstein'in, İsrail'i ziyareti sırasında patladı. 

Haberde, İsrail'in haziran ayında Gazze açıklarında bir gaz sahasının geliştirilmesine ön onay verdiği ancak bunun için Filistin yönetimi ve Mısır ile güvenlik koordinasyonu gerektiği hatırlatıldı.

İddiaya göre Hochstein de Bahreyn'de Filistinliler adına 'açık deniz gaz sahalarını geliştirme fırsatını' görüşmüştü.

DOĞALGAZ HACMİ 1 TRİLYON FİT KÜP

Gazze'nin 20 mil açığındaki 'Gaza Marine' doğal gaz arama sahası, tahminlere göre 1 trilyon fit küp doğalgaz barındırıyor, rekor düzeydeki bu miktar ise Filistin'e enerji sağlamanın yanı sıra işlenirse ihraç da edilebilir.

Gazze doğal gazı, Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek! ABD şimdiden peşine düştü

ŞİRKETLERİN GÖZÜ ŞİMDİDEN GAZA MARİNE'DE

Öte yandan Gaza Marine doğalgaz sahası ile ilgili The National'a konuşan Hochstein, bunu Filistinliler adına geliştirmek için bir fırsatları olduğunu belirterek, "Bu korkunç savaş biter bitmez, bu sahaları geliştirmeye istekli şirketler var." dedi. 

"İSRAİL YÜZDE 100 İZİN VERECEK"

Hochsteini bölgedeki gazın Filistin hükümeti için bir gelir kaynağı olabiliceğini ve bağımsız bir enerji sistemi olabileceğini belirtti. Hochstein göre İsrail'in gazın çıkarılıp işlenmesine ise "yüzde 100" izin verecek.

Gazze doğal gazı, Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek! ABD şimdiden peşine düştü

"GAZ, FİLİSTİN'E AİT"

Hochstein, "Çok eminim, vermemeleri için hiçbir neden yok. Gaz onların değil, Filistin halkına ait" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...