Gazze'de katliam, Batı Şeria'da zulüm: Yahudi yerleşimcilerden peş peşe saldırılar

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de katliam, Batı Şeria'da zulüm: Yahudi yerleşimcilerden peş peşe saldırılar

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in Gazze'deki kanlı saldırıları devam ederken işgal altındaki Batı Şeria'da da Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ve mülklere saldırdı.

İsrail'in 7 Ekim'den bu ana topyekün ablukaya aldığı Gazze'de kanlı saldırı devam ederken, işgal altındaki Batı Şeria'da da zulüm artıyor.

12 EVE BASKIN DÜZENLEDİLER

Bedevi Haklarını Savunma Örgütü (BEYDER) Başkanı Hasan Melihat, silahlı Yahudi yerleşimcilerin Arab el-Melihat bedevi topluluğuna saldırdığını ve 12 eve baskın düzenlediğini söyledi.

Baskın yapılan evlere ve  eşyalara zarar verildiğini belirten Melihat, 5 Filistinlinin darbedildiğini baskınlar sırasında da Filistinlilere ateş açılarak gaz bombası atıldığını söyledi.

Filistin haber ajansı WAFA da Nablus'un güneyindeki iki köye yine Yahudi yerleşimciler tarafından saldırı düzenlendiğini paylaştı.

İKİ FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

Haberde, yerleşimcilerin Filistinlilere, evlerine ve dükkanlarına ateş açtığı, İsrail güçlerinin ise Kef Malik köyü yakınlarındaki El-Miğyer köyünde iki genci gözaltına aldığı belirtildi.

Ramallah yakınlarında da bir grup yerleşimcinin çiftçilere saldırdığı, zeytin ağaçlarını söktüğü ve Filistinlilerin araçlarının hedef alındığı öğrenildi.

Açıklamada, El Halil kentinin güneyindeki El-Fevvar Mülteci Kampı'ndaki Filistinlilerin evlerinin de yerleşimcilerin baskınlarına uğradığı bilgisine yer verildi.

BİR YILDA 2 BİN 410 SALDIRI

Konseyin yıllık verilerine göre, Yahudi yerleşimciler, 2023'te Batı Şeria'da Filistinlilere ve mülklerine 2 bin 410 saldırı gerçekleştirdi ve 22'si 7 Ekim'den sonra olmak üzere toplamda 25 bedevi topluluğu yerinden edildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...