İslam İşbirliği Teşkilatı Gazze için olağanüstü toplanacak

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İslam İşbirliği Teşkilatı Gazze için olağanüstü toplanacak

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İslam İşbirliği Teşkilatı 5 Mart'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Cidde'de Gazze gündemiyle olağanüstü toplanacak. Toplantısı öncesinde, İİT Genel Merkezi'nde gündem ve karar taslağı üzerinde üst düzey çalışmaların yapılacak.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıları görüşmek üzere olağanüstü toplanacak. Teşkilatın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, üye ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla 5 Mart'ta Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde bir toplantı düzenleneceği belirtildi.

Dışişleri Bakanları Konseyi'nin toplantısı öncesinde, İİT Genel Merkezi'nde gündem ve karar taslağı üzerinde üst düzey çalışmaların yapılacağı bilgisi verildi.

Cidde'de gerçekleşecek olan toplantıda, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının yanı sıra Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in Filistin'e yönelik soykırım suçlamalarının ele alınması bekleniyor.

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA 30 BİN 228 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonucunda en az 30 bin 228 Filistinlinin öldüğü, 71 bin 377 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail'in saldırılarında özellikle çocuklar ve kadınlar olmak üzere binlerce masum hayatını kaybetti. Ayrıca, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da hedef alınarak tahrip edildi.

İsrail'in işgal altındaki bölgelerdeki saldırılarına da dikkat çekilen açıklamada, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana 413 Filistinlinin hayatını kaybettiği vurgulandı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...