Gazze'de 10 yaşındaki Yezen Al-Kfarna da açlık silahıyla ölmek üzere...

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze'de 10 yaşındaki Yezen Al-Kfarna da açlık silahıyla ölmek üzere...

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları aralıksız devam ederken binlerce çocuk, hamile kadın ile yaşlı, açlık ve susuzluk nedeniyle ölümle karşı karşıya... Yetersiz beslenme sorunu yaşayanlardan biri de 10 yaşındaki Yezen Al-Kfarna. Bir deri bir kemik kalan Yezen Al-Kfarna Ebu Yusuf El-Neccar Hastanesi'nde kısıtlı imkanlarla hayatta kalmaya çalışıyor.

İsrail, 7 Ekim 2023'ten bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi'ne hava, kara ve denizden saldırmaya devam ediyor. 

İsrail'in saldırıları aralıksız devam ederken kente uyguladığı ambargo nedeniyle insani yardımların girmemesi sonucu Filistinliler, açlık ve yetersiz beslenmeyle mücadele ediyor.

Gazze'de 10 yaşındaki Yezen Al-Kfarna da açlık silahıyla ölmek üzere... - 1. Resim

Beslenme sorunu yaşanan çok sayıda Gazzeli çocuk, ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

Gazze'de 10 yaşındaki Yezen Al-Kfarna da açlık silahıyla ölmek üzere... - 2. Resim

Yetersiz beslenme sorunu yaşayan Filistinli çocuk Yezen Al-Kfarna (10), Refah kentindeki Ebu Yusuf El-Neccar Hastanesi'nde kısıtlı imkanlarla tedavi görüyor.

Gazze'de 10 yaşındaki Yezen Al-Kfarna da açlık silahıyla ölmek üzere... - 3. Resim

'KUZEYDEKİ FİLİSTİNLİLER ÖLÜMLE KARŞI KARŞIYA'

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, Gazze'nin kuzeyindeki 700 bin kişiyi hedef alarak ve aç bırakarak "soykırım suçu" işlediğini vurguladı.

Gazze'de 10 yaşındaki Yezen Al-Kfarna da açlık silahıyla ölmek üzere... - 4. Resim

"Gazze'nin kuzeyinde binlerce çocuk, hamile kadın ve yaşlı, susuzluk ve yetersiz beslenme nedeniyle ölümle karşı karşıya" ifadesini kullanan Kudra, Birleşmiş Milletleri (BM), Gazze'nin kuzeyinde "insani felaket" yaşanmaması için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra dün yaptığı açıklamada da Gazze'nin kuzeyinde sağlık hizmetlerinin durmasının, 700 bin kişinin idama mahkum edilmesi anlamına geldiğini belirtmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...