İngiltere'de Lassa ateşi kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti

Düzenleyen:
İngiltere'de Lassa ateşi kaynaklı ilk ölüm gerçekleşti

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de hayvandan insana geçen ve ölümcül olabilen Lassa ateşi hastalığı sebebiyle 1 kişi hayatını kaybetti.

Bütün dünya iki yıldan fazladır koronavirüs ile mücadele ediyor. Covid, hala her gün binlerce kişiyi hayatından ediyor. İnsanlığın bu virüs ile mücadelesi sürerken İngiltere'de tedirgin edecek yeni bir gelişme yaşandı.  

VİRÜSÜ AFRİKA'DA KAPMIŞLAR

Ülkenin doğusunda yer alan Bedfordshire'deki 3 kişide hayvandan insana geçen Lassa ateşi görüldü. Bu kişilerden biri hayatnıı kaybetti. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), üç kişinin de aynı aileden olduğunu, yakın zamanda Batı Afrika seyahetinden döndüklerini açıkladı.

İNSANDAN İNSANA GEÇEBİLİYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier ise hastalığın yemek veya virüsü taşıyan farelerin idrar ve dışkısı bulaşmış eşyalar aracılığıyla bulaşabileceğini söyledi. Lindmeier, hastalığın kişiden kişiye de bulaşabileceği uyarısını yaptı ancak sıtmaya yol açan virüsün kolay yayılmadığını kaydetti.

NİJERYA'DA 40 KİŞİ CAN VERDİ

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) de 8 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ülkede Lassa ateşi salgınında hayatını kaybedenlerin sayısının 40'a yükseldiğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...