İranlı Bakan ile Hamas lideri Heniyye görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
İranlı Bakan ile Hamas lideri Heniyye görüştü

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ile Hamas lideri Heniyye bir araya geldi. Yapılan görüşmede Filistin halkına insani, siyasi ve hukuki alanlarda bölgesel ve uluslararası desteği güçlendirmenin yolları konuşuldu.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, Gazze'de çatışmalara insani ara verecek uzlaşma ile Filistin'deki gelişmeleri değerlendirdi.

İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI İLE HENİYYE BİR ARADA

İran Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, Katar'ın başkenti Doha'yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Hamas lideri Heniyye ile dün gece bir araya geldi.

Görüşmede, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'deki durum ve Filistin'deki gelişmelerin yanı sıra çatışmalara insani ara verecek uzlaşma ve Filistin halkına insani, siyasi ve hukuki alanlarda bölgesel ve uluslararası desteği güçlendirmenin yolları ele alındı.

İRANLI BAKAN DÜN DE KATAR'DAYDI

Abdullahiyan, Katar'dan önce gittiği Lübnan'da Filistin İslami Cihad Genel Sekreteri Ziyad en-Nahhale, Hamas'ın Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil el-Hayye ve Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile de bir araya gelmişti.

İranlı Bakan, dün gittiği Katar'da Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile Doha'da görüşmüş ve ülkesinin İsrail ile Hamas arasında sağlanan ve çatışmalara insani ara verecek uzlaşmayı olumlu karşıladıklarını söylemişti.

İranlı Bakan ile Hamas lideri Heniyye görüştü

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...